Hem » Artiklar & Nyheter » Prag – en perfekt turiststad

Prag – en perfekt turiststad

Turiststaden PragAtt säga att Prag är en perfekt turiststad är ingen överdrift. Staden har ett komplett utbud av det mesta man kan tänkas önska sig på en semestertripp. För oss som reser från Sverige ligger staden på ett bra avstånd. Det går både att flyga direktflyg eller med mellanlandning och trafikeras både av lågprisbolag och av reguljärflyg. För de som hellre tar bilen med sig på resan är körtiden runt 17 timmar från Sverige men vägen är mycket vacker och kan erbjuda andra spännande sevärdheter längs rutten.

Väl på plats i Prag finns det inga begränsningar nästan på hur mycket sevärdheter du kan titta på som turist. Prag har gamla anor och många vackra byggnader. Tack vare att staden på något sätt är ganska kompakt är det korta avstånd mellan det mesta. Hotell och vandrarhem finns det gott om och det finns något för alla plånböcker.

Det finns en mängd sevärdheter i staden, så många att det är svårt att hinna med alla under ett och samma besök. Den mest kända turistattraktionen i staden är Karlsbron. Bron löper över floden Moldau och är prydd med flera olika statyer på båda kanterna längs hela bron. S:t Veitsdomkyrkan ligger och vakar över staden på en höjd i stadsdelen Mala Strana. Det är en gotisk kyrka från 1300-talet som är väl värd att titta på. Tynkatedralen är en annan vacker byggnad som syns nästan oavsett vart man befinner sig i staden.

Priserna i Prag är relativt låga jämfört med hemma i Sverige. Detta skapar ett bra läge för alla shoppingsugna turister som besöker Prag. Det finns en mängd varuhus och butiker att välja bland. De största fynden gör man här i second hand-affärer och på marknadsplatser.

För den romantiske turisten kan man boka båtturer på floden Moldau som rinner genom staden. På dessa båtturer kan man även boka middag eller varför inte bara mysa till det med lite mat och ost. Detta kan vara en underbar aktivitet under sommarhalvårets varma kvällar.

Vid ett besök i Prag får man absolut inte glömma att prova på den tjeckiska ölen som är omtalad världen över.

Oavsett om man turistar i kärlekens tecken, för att stilla shoppingbegäret eller bara vill se sig om kommer man att hitta något som faller en i smaken. Staden erbjuder ett komplett erbjudande för sina besökare.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Planerar du resa till New York?

Juni 11, 2013

Upptäck Prag i vår

Februari 24, 2010

En weekend i Prag

Februari 24, 2010

Prag – en perfekt turiststad

Februari 24, 2010