Hem » Flyg till Prag

Flyg Prag


Tjeckien och Prag är beläget mitt i Europa och har därmed fått goda förbindelser med resten av kontinenten. Dock saknar landet bra motorvägar och därför kan flyg vara ett utmärkt alternativ att ta sig till Prag med. Från de flesta av Europas större städer går det flyglinjer till Prag i stort sett varje dag.

Från Arlanda flygplats och Kastrup flygplats trafikerar både SAS och det tjeckiska bolaget CZA Chech Airlines flera gånger i veckan med direktflyg. Det går även att hitta lågprisflyg som Ryanair från Skavsta flygplats eller Wizz Air som lyfter från Malmö. Det går även att flyga till Prag med andra bolag och platser med då krävs ofta en mellanlandning.

Restiden med flyg från Stockholm tar mellan 2-2,5 timmar med direktflyg och från Köpenhamn och Malmö kortas restiden med cirka 45 minuter.

Det kan vara smart att jämföra priser på egen hand då en del resebyråer inte visar flyglinjer från lågprisbolagen. Man kan få flygbiljetter från 1 kr med lågprisbolagen men då tillkommer ofta kostnader för bagage och kreditkortbetalning o.s.v. Med SAS kan du komma över tur och retur biljetter från 1 400 kr. Tänk på att vara ute i god tid med att boka flygbiljetter för att få ett så bra pris som möjligt.

Prags flygplats heter Ruzyne Airport och ligger ungefär 15 km från centrum. När du flyger från Schengenländerna ankommer och avgår alla resor vid terminal 2. Prags flygplats har flera gånger blivit belönad som Central- och Östeuropas bästa flygplats.

För att ta sig från flygplatsen och in till centrum finns en busslinje som körs regelbundet. Man kan även ta en taxi men var observant på priset så att du inte blir lurad.

Ett enkelt steg för att söka flygbiljetter är att besöka billiga flygbiljetter som också erbjuder en sökmotor för sista minuten resor.