Hem » Nöjen » Prag Zoo

Prag Zoo

Zoo:et i Prag har öppet året om och är väl värt ett besök. Här finns det djur från hela världen att beundra. Området är nästan 70 hektar stort och det finns över 650 arter med sammanlagt 5 000 djur här. Det finns allt från elefanter, giraffer och lejon till pingviner, lemurer och flamingos. Det finns också ett klappzoo som barnen kan glädjas extra åt.

Tankarna att grunda en zoologisk park framfördes redan 1881. Grundplåten lades 1891, men det dröjde ändå till 1931 innan själva parken stod klar. Då fanns det en administrationsbyggnad, en inhägnad för rovfåglar samt en varghona och det första paret av Przewalski´s hästar. Zoo:et utvecklades och utökades efterhand. Många tjeckiska skådespelare donerade djur, andra djur skänktes när de inte kunde arbeta inom cirkusen länge och ytterligare en del kom från Berlin under Andra Världskriget.

Under anvisningarna av Dr. Zdeněk Veselovský blev parken till en av världens ledande inom så väl uppfödning som forskning. Genom sitt nära läge till floden Moldau har zoo:et flera gånger påverkats av översvämningar. Senast i augusti 2002 svämmades halva området över.

Parken har den mycket viktiga uppgiften att övervaka uppfödningen av de så kallade Przewalski´s hästarna. Här finns arten bevarad och har till och med förökad sig på artificiell väg – det enda stället i världen där en sådan födsel har skett är just här i Prag. Forskarna och skötarna i Prag har till uppgift av globalt bevaka förökningen av dessa hästar och organisera deras fortlevnad.

Den zoologiska parken ligger fem kilometer utanför stadsgränsen men kan lätt nås med kollektivtrafiken. Parken ligger dessutom vackert belägen i ett naturskönt område. Detta är en perfekt utflykt till hela familjen eller för dig som verkligen gillar djur.


Adress: U trojského zámku 120/3, 17100 Prag

  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.