Hem » Restauranger » Francouzska Restaurant

Francouzska Restaurant

Denna förstklassiga restaurang ligger i den gamla delen av staden och serverar både lunch och middag. Menyn är fransk (namnet betyder rätt och slätt fransk restaurang) och rätterna enbart av gourmetstil. Byggnaden själv är i Art Noveau-stil och mycket imponerande. Det är högt i tak med utsmyckningar i guld och fina kandelabrar som hänger ner från taket.

Det franska köket erbjuder både fisk, fågel och mitt emellan. Typisk är örtkryddningen från Provence och kaprisoljan. Restaurangen har också valt att servera tjeckiska specialiteter men att blanda i en typisk fransk kryddning. När stjärnkocken Jiri Kral inte lagar mat här i restaurangen så serverar han den tjeckiska presidenten eller leder det tjeckiska kocklandslaget. Med andra ord är maten är utsökt i alla dess former och färger.

Varje kväll erbjuder restaurangen live musik, oftast i form av pianomusik. En gång i månaden erbjuds en lunch buffé där ett glas champagne ingår i priset!

Restaurangen är populär bland besökare, så för att försäkra dig om en trevlig middagsupplevelse bör du boka i förväg. Du bör också klä upp dig lite inför besöket.


Öppettider: dagligen 12:00-16:00 & 18:00-23:00
Adress: Francouzska Restaurant Republic Square 5 Old Town, Prague 1
Live Musik: dagligen 19:00-23:00

  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.