Hem » Fakta » Inför Resan

Inför Resan

Prag är en underbar stad. Vare sig du väljer att fira nyår här eller njuta av senvårens vackra kvällar finns det alltid något att se eller uppleva. Tjeckien är känd för sin öl, sina trevliga invånare och även för att det är billigt.

Staden är en blandning av gammalt och nytt, traditionellt och modernt, ungt och äldre, tidigt och sent. Det går att hitta något för alla här, särskilt om du är ute efter en upplevelse. Prag passar så väl bra för en helgutflykt eller ett familjeäventyr som för en golfresa eller avslutningsresa för skolklassen.

Tänk över vilket syfte du har med din resa, så att den blir så bra som möjligt. Är du mer intresserad av en temaresa? Spelar vädret en viktigare roll? Vill du kanske åka på en gruppresa genom en researrangör? Vill du unna dig en helg borta, en flykt från vardagen? Vilket mål du än har med resan, så tänk över det noga.

Inför en resa är det viktigt att vara påläst. På våra sidor har vi samlat information för dig som vi tror är intressant. Börja här, kika runt bland sevärdheter, klubbar, nöjen och restaurangerna. Anteckna vad du vill göra. Men planera inte resan fullt ut, utan var lite spontan och flexibel. Den rekommendationen tycker vi är bra, eftersom den kan öka din upplevelsekänsla mångfaldigt. Glöm inte heller att det ska vara kul och roligt. Många hetsar från museum till palats till restaurang. Ta dig tid att titta i gränderna, se på solnedgången eller verkligen njuta av den goda maten. Så kommer du hem nöjd men en massa fantastiska historier om din Pragresa.

Kolla också upp om Tjeckien har en helgdag när du vill vara där; det kan påverka öppettiderna på sevärdheter och restaurangen.