Hem

Nattklubbar i Prag

Prag är en pulserande stad så väl på dagen som på natten. Barerna kan ha öppet dygnet runt, klubbar öppnar vid 23 och när ett ställe stänger är det bara att dra vidare till nästa. Livemusik, källarscener och fest på dansgolvet är vanligt för en underhållande tjeckisk atmosfär. De många pubar, restaurangerna, barerna och dansställena serverar alla god och billig tjeckisk öl samt oftast enklare mat.

Utbudet av uteställen är stort. Många barer och klubbar skyltar inte stort med sin verksamhet; men de kan vara lika bra för det. Fråga på ditt hotell vad de rekommenderar för plats eller evenemang just nu. Annars kan du också köpa dig ett exemplar av den engelskspråkiga tidningen The Prague Post och se vad som är på gång.

En del av klubbarna har inriktat sig på de europeiska tonåringarna och spelar enbart mainstream musik. Andra har specialiserat sig på alternativ musik med DJs som spelar setlistor och lämnar utrymme för experimentella lokaler.

Det finns ingen uttalad klädkod för klubbarna eller restaurangerna, men det är aldrig fel att klä sig som om du skulle gå ut i Sverige. Är du osäker på om det gäller en speciell klädsel för just den klubben som du har valt så rådfråga ditt hotell.

För den som inte vill ut och dansa loss kan man gå en vacker tur i Prag sent på sommarkvällen. Staden badar i ett idylliskt ljus och blir mer hemlighetsfull än den har varit på dagen. Det finns också ett rikt utbud av opera, musikaler, folkmusik, fria teatergrupper, fotbollsmatcher, biografer med mera.