Hem » Fakta » Ta med sig från Prag

Ta med sig från Prag

Många åker till Prag just av den anledningen att det är billigt. Allt förutom hemelektronik och märkeskläder erbjuds till bra priser, så du kan verkligen göra ett fynd.

För den som letar efter snygga souvenirer är det fina och relativt billiga böhmiska glashantverket att rekommendera. Det finns många glasförsäljare i Prag som erbjuder olika dricksglas, skålar, tillbringare eller figurer tillverkade i det fina kristallglaset.

För den som vill ta med sig något unikt hem är marknaden på Holesovice att rekommendera. Här finns det gott om prylar, antika saker och speciella varor. Allt är second hand och priset kan prutas ner.

För den som tycker om öl är detta ett utmärkt tillfälle att köpa lokal tillverkad öl av små producenter. Upptäck just din favorit och köp på dig ett antal flaskor. Samma sak gäller för vin och starkare sprit. Kom bara ihåg att inte överskrida införselgränserna till Sverige.

Men kom ihåg att du framför allt ska ta med dig bra upplevelser från Prag och gärna ett fullt minneskort i kameran, så att du kan minnas resan även efter flera år.