Hem » Fakta » Bra att veta om Prag

Bra att veta om Prag

Prag är en vänlig stad. Här är utbudet av sevärdheter, upplevelser och även äventyr stort. Oavsett om du åker på en vinresa eller en familjeutflykt. Däremot kan det vara bra att veta att Prag är populärt under påsken, sommaren och de olika katolska högtiderna. Under de här perioderna finns det gott om turister och det kan lätt uppstå köbildning och väntetider.

Idag pratar också allt fler människor i staden engelska. Det är relativt lätt att beställa mat, boka hotellrum och köpa biljetter. Har du även grundkunskaper i tyska så klarar du dig utmärkt.

Om du är student så är det rekommenderat att skaffa sig ett internationellt studentkort. Många av sevärdheterna blir billigare då men även biljetterna på kollektivtrafiken.

Som andra storstäder gäller det att vara försiktig och tänka på sin egen säkerhet. Ha inte din plånbok synlig och lättåtkomlig. Var extra uppmärksam när du rör dig i stora folkmassor och särskilt framför det astronomiska klocktornet och på Karlsbron. Var noga också med att låsa in värdesaker på hotellet och ibland även i hotellets kassaskåp. Du får själv bedöma hur säkert området du bor i är. Var också noga med att inte gå ensam när det är mörkt och att undvika ensamma gator och små gränder. Det kan vara bra att veta att våldsbrott förekommer sällan utan att det mest handlar om inbrott och stölder. Det tjeckiska ordet för polis är ”policie”, vilket kan vara bra att känna till.