Hem » Artiklar & Nyheter » En weekend i Prag

En weekend i Prag

Trevlig weekend i PragPrag räknas till en av de vackraste huvudstäderna i Europa. Det är också en av de bäst bevarade. I staden hittar du massor utav sevärdheter och andra vackra byggnader. Det är kanske därför som Prag är den sjätte mest besökta staden i Europa, inte bara på våren och sommaren, utan staden är även trevlig att besöka under vinterhalvåret.

För den nyfikne bjuder Prag på en mängd sevärdheter som till exempel Pragborgen med kungens lusthus och den vackra trädgården. När du är i staden ska du absolut inte missa den kända Karlsbron som ger en bra utsikt över staden och floden Moldau. Bron är 600 år gammal och pryd med flertalet statyer, den är dessutom omöjlig att fotografera utan att få med ett stort antal andra turister på bilden.

En annan vacker plats att besöka under en weekend i Prag är torget vid gamla stan. Torget är stadens hjärta och runt om ligger massor med små mysiga gränder, fik och vinstugor. På 1000-talet var torget en enda stor marknadsplats. Det finns en mängd museer att besöka, bland annat Mozartmuseet som är ett hus från 1700-talet där Mozart fick sin inspiration och skrev Don Giovanni.

För den som gillar shopping är Prag ett utmärkt val. Här finns mycket att välja på och man kan göra många fynd. De bästa fynden gör man alltid på second hand eller stadens olika marknadsplatser. Vill man däremot besöka butiker bör man gå till Gyllene Korset som ligger vid Vaclavplatsen. Denna gata är en mycket glamorös shoppinggata fylld med varuhus och olika boutiqer. Här hittar du både märkeskläder och större kedjor. Märkeskläderna håller samma priser som hemma men i övrigt är kläderna ganska billiga. En annan bra plats att shoppa loss på är arkaden Lucerna Pasaz som har en diskret ingång vid Vaclavplatsen.

Mat är ett annat billigt nöje i Tjeckien, dock stänger de flesta restauranger redan vid 22.00 på kvällen. Tjeckien är inte känt för sin mat men bjuder på många olika kötträtter som är rejält tilltagna. Däremot är landets öl vida känt och ett måste att prova under en weekend vistelse I Prag.

Att lägga en weekend i Prag kan bli både relativt billigt och fylld med aktiviteter. Flygbiljetter och boende kan man komma över för priser från ungefär 2 500 kr. Ett tips är att kolla med lågprisflygen och boka hotell långt i förväg för att hålla nere priset.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 
Relaterade Artiklar

Planerar du resa till New York?

Juni 11, 2013

Upptäck Prag i vår

Februari 24, 2010

En weekend i Prag

Februari 24, 2010

Prag – en perfekt turiststad

Februari 24, 2010