Hem » Artiklar & Nyheter » Upptäck Prag i vår

Upptäck Prag i vår

Upplev prag på vårenAtt besöka Prag är fantastiskt, att göra det på våren är ännu bättre. Att ta en weekendsemester i Prag och möta den första vårsolen kan bli din bästa och mest avkopplande semester du.

För dig som är shoppingfantast rekommenderas starkt ett besök på Vaclavplatsen som i Tjeckien även kallas för lilla Champs Elysée. Gatan är full av butiker och affärer. Varför inte passa på att införskaffa årets vårmode i någon av Prags många butiker?

Om du tycker om att gå på teater bör du bege dig till Prags slott. Här hålls nämligen utomhusteater. Teatern är belägen i slottsdelen Nejvyssi Prazske Purkrabstyi. Här framförs bland annat William Shakespeares pjäser i flera olika uppsättningar.

Är man istället intresserad av strandliv och aktiviteter kan man bege sig till stadsdelen Smichov. Här hittar du strand, pool och basketspel vid sidan om varandra.

Att besöka Prag på våren kan vara jobbigt för den som är pollenallergiker. Staden är väldigt grön med många parker och träd. Under april och maj är staden fylld av doften från blommande äppelträd och hägg.

Bland sevärdheterna är det nog oslagbart att stå på Karlsbron och se solen gå ner bakom Prags slott och färga himlen rött för att sedan gå över i vacker kvällsbelysning.
Men ett vårbesök har mycket att erbjuda i mat och dryck. Kring gamla stadens torg ligger uteserveringarna tätt och är en perfekt plats för att sitta ner och njuta av den tjeckiska ölen eller dricka en kopp kaffe. Är du hungrig kan du även ta en bit mat på någon av dess restauranger.

Är det varmt kan till och med en båttur på floden Moldau vara ett trevligt minne att ta med sig hem.

Prag är en av Europas populäraste resmål under våren så tänk på att vara ute i god tid när du bokar resa och boende.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 Kommentarer

John Pålsson
April 23, 2010, 8:37
Prag är en underbar stad! kanske blir Prag nu i sommar men vi får se :)Relaterade Artiklar

Planerar du resa till New York?

Juni 11, 2013

Upptäck Prag i vår

Februari 24, 2010

En weekend i Prag

Februari 24, 2010

Prag – en perfekt turiststad

Februari 24, 2010