Hem » Sevärdheter » Slottsområdet

Slottsområdet

Slottsområdet (Pražský hrad eller bara hrad) anges vara det största bevarade forntida slottsområde i hela världen. Det finns många saker att upptäcka och det är därför vikigt att planera in gott om tid för ett besök. Själva området är över 570 meter långt och på sina ställen mer än 120 meter bred. Detta är ett av de få ställena du inte får missa när du är i Prag. Området ligger centralt och är lätt att hitta och tillgängligt för nästan alla.

På sitt stora område finns de olika tidsepokerna väl representerade. Slottsområdet har överlevt bränder, invasioner och förfall och är fortfarande idag ett av de viktigaste minnen över landets brokiga historia. Borgen har alltid varit ett maktcentrum i Prag och hela Tjeckien. Det har varit ett säte för furstar, kungar, kejsare och även presidenter. Det är oklart när området började byggas, men de första byggnaderna stod klara på 800-talet och sedan dess har området också varit bebott. Allteftersom har ytan vidgats och flera byggnader, krykor och gårdar har kommit till och idag är det ett jättekomplex.

Bland sevärdheterna på området är Sankt Vitus Katedralen, leksaksmuseet Hracek (ett av de största i världen sägs det), den kungliga trädgården och kungapalatset samt helt enkelt all yttre arkitektur som bäst beskådas från de olika borggårdarna. Givetvis finns det mycket mer att beskåda och det finns gott om möjligheter för dig att upptäcka just vad du gillar bäst. Det finns åtskilliga gallerier, kyrkor och trädgårdar som alla erbjuder just sin del av historien.

Slottet är öppet året om. Vissa delar är kostnadsfria att besöka, andra sevärdheter kostar något. Inkomsterna används för pågående restaurationer och bevaring av hela slottsområdet. Det erbjuds också olika guidade turer, som antingen kan ge dig en överblick över hela slottsområdet eller är specialiserade på till exempel kyrkans inflytande.


Adress: Odbor marketingu, 119 08, Prag

  • Karta - Hitta HitKommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.